jueves, 22 de abril de 2010

TIM BURTON I EL SEU PAÍS DE LES MERAVELLES

L´ALÍCIA SEGONS TIM BURTON:

Tim Burton fa una adaptació, en la seva última pel·lícula "Alícia al País de les Meravelles" de les dues obres principals de Lewis Carroll: Alícia la País de les Meravelles i Alícia a través del mirall.

Burton incorpora nombrosos canvis en la pel·lícula, com la introducció d´una Alícia més madura, que retorna altre cop a aquell país màgic que havia visitat anteriorment quan era petita.

La seva pel·lícula reforça l´acció que es desenvolupa en aquest espai màgia, ja que ha incorporat una ferotge lluita entre el be i el mal, encarnada pel domini de la Reina Blanca i la Reina Roja. L´Alícia serà l´encarregada d´alliberar el País de les Meravelles de la tirania de la Reina Roja, sempre ajudada pels nombrosos personatges que apareixen en la pel·lícula.

A diferència de l´obra de Carroll, deixa de banda l´humor anglès que dominava en la seva obra i deixa, en la meva opinió, els personatges del País imaginari sense la força i el carisma que tenien en la novel·la.

Si cliqueu aquí accedireu a la pàgina oficial de Tim Burton.

Podem veure, a continuació, un petit fragment de la pel.lícula:




EL SENTIT DE L´ESTÈTICA EN LA PEL·LÍCULA:

Si hi ha alguna cosa de la pel·lícula que m´ha deixat bon sabor de boca i mereix ser destacable és la posada en escena de l´obra. Burton ha sabut cuidar molt bé l´estètica dels personatges i dels espais que apareixen en la seva obra. Crec que ha posat motl d´esforç en fascinar visualment als espectadors a través de formes, colors, espais, vestuaris, ... En la meva opinió, una autèntica recreació pels sentits.

A continuació, es mostren les imatges dels protagonistes principals:







No hay comentarios:

Publicar un comentario