lunes, 8 de marzo de 2010

UN VIATGE A LA RÚSSIA DELS TSARS

JULIO VERNE (1828-1905)

Julio Verne és un escriptor francès considerat com el pare de la ciència-ficció moderna. Va néixer a Nantes (França). Des de la seva joventut, Verne demostra posseir inquietuds literàries, freqüenta els ambients artístics de Nantes i arriba a estrenar una tragèdia en vers, que tot i no tenir l´èxit esperat, actua com a precursor de la seva vocació d'escriptor.
Va estudiar lleis a París. De 1848 a 1863 va escriure llibrets d'òpera i de teatre. El 1863 va obtenir el seu primer èxit amb la publicació de Cinc setmanes amb globus, una fantasia breu que és el preludi de tota la seva obra posterior.
Verne es va interessar molt per la ciència, concretament pels invents del segle XIX. Documentava les seves fantàstiques aventures i va predir amb molta exactitud molts dels èxits científics del segle XX. Va parlar de coets espacials, submarins, helicòpters, aire acondicionat, míssils dirigits i imatges en moviment, molt abans de que apareguessin aquests invents. Les obres de Verne han estat portades en nombroses ocasions al cinema. La primera adaptació cinematogràfica va se Un Viatge a la Lluna.
Fins al 1905, any de la seva mort, Julio Verne va dedicar la major part de les seves hores a la redacció de les seves obres, va aconseguir mantenir-se amb elles al cim de la fama i la popularitat, traduint-se les seves novel·les a tots els idiomes. 

Altres Links relacionades:

MIQUEL STROGOFF


Miquel Strogoff, capità del cos especial de correus del tsar, ha de dur a bon terme un perillós viatge, un viatge de Moscou a Irkutsk, a través d'un país envaït pels tàtars. Haurà de superar molts obstacles i fer front a tota mena de perills per poder lliurar una carta al gran duc, el germà del tsar; una carta que pot significar la salvació de tot Sibèria


FITXA TÈCNICA DEL LLIBRE:

Títol: Miquel Strogoff
Autor: Jules Verne
Traductor: Lluís Quintana
Il·lustrador: Josep Rodés
Editorial: Castellnou Edicions
Col·lecció: Kalafat
Any d'edició: 2006
Nombre de pàgines: 164


PERSONATGES PRINCIPALS DEL LLIBRE:

Miquel Strogoff: Correu del tsar, encarregat d'advertir de la invasió tàrtara.
Nàdia: Jover que es dirigeix a Irkutsk per a reunir-se amb el seu pare.
Jolivet: Periodista francès. La seva major virtut és ser molt “parlanchín”.
Blount: Periodista anglès. És més seriós i és la contrapartida del periodista francès.
Ivan Ogareff: dirigeix les seves tropes tàrtares cap a l´est. És cruel i traïdor.


LA RUTA DE MIQUEL STROGGOF:

Itinerari Part I


 Itinerari Part II 


QUE HE APRÈS DEL LLIBRE?

El llibre m´ha transmès, a través del seu protagonista, Miquel Strogoff, que quan un creu amb una causa l´ha de portar fins a les últims conseqüències I defensar-la passi el que passi. Strogoff m´ha transmès valors com el sentit del deure, la lleialtat, l´altruisme, el sentit de la justícia i el valor de l'amistat incondicional. 
 Però, la part que menys m´ha agradat del llibre és aquest heroi tant heroi. Miquel Strogoff és un heroi tant valent, tant fidel, tant compromès, ... tant de tot, que potser l´autor el deshumanitza volent crear un protagonista tant fabulós que pot amb tot. Jo l´hagués trobat més proper si no haguessin estat exaltades tant i tant les seves magnífiques dots d´heroi. 

LA NATURA, LA CLIMATOLOGIA I ELS MITJANS DE TRANSPORT:
En aquesta novel·la la natura i la climatologia són molt importants i condicionen tots els diferents esdeveniments que suceeixen al llarg dels diferents capítols de llibre. Així doncs, tots els episodis de la novel·la esdevenen en escenaris a l´aire lliure, en plena natura, i en aquesta natura controlada capritxosament per la climatologia esdevindran diferents successos. 
El protagonista ha de recórrer grans distàncies i ha de lluitar contra els fenòmens de la naturalesa. Alguns dels mitjans de transport que utiltiza Miquel Strogoff són els següents:

                                                                           La Berlina


                                                                Carruatge de postes


                                                                           El tren


                                                                     El vaixell fluvial

No hay comentarios:

Publicar un comentario